Endring av arbeidsoppgåver

Då kan ein vel seia at det i dagslys. Eg har vorte IKT-ansvarlig.

Då min mentor og kollega Trond vart freista av ny bærbar i ny jobb, kunne han sjølvsagt ikkje seie nei. Eg forstår han! Men hans bortgang medfører ein del endringar i dei rutinanen som eg omtrent hadde begynt å leggja meg til. Eg har rett og slett vorte ansvarleg for å få informasjons og kommunikasjons teknologien til å gå rundt. Oppgåva vart delt i to mellom barnetrinnet og mellomtrinnet.

IKT-ansvarleg etter 6 månadar i arbeid…ting skjer fort i den virkelige verda. Om kun kort tid skal eg delta på IKT-seminar saman med andre IKT-ansvarlege rundt om i kommunenen. Etter å ha kikka på sakslista kjende eg skepsisen breia seg:

  • Presentasjon av IKT-strategi 2009-2012
  • Ny løysing for image-installasjon
  • Overgang til Windows 2008 server

Berre i dag kom eg borti tre ulike datamaskinar som sleit. Oppdateringar måtte installerast, men dei vart avbrotne midt i grunna ukjende årsaker. Håplaust! Eg kjenner at eg ikkje er særs sugen på å ha ein slik kvardag framover. Ubuntu-cd’en ligg klar…

3 Comments on "Endring av arbeidsoppgåver"

  • Artig å få innblikk i jobben din. Synd for elevene som vel mister deg (i alle fall i noen grad), du kommer sikkert til å lære en hel masse. Og vips – så er du IKT-pedagog i vgs en dag

  • Det er vel kanskje på sin plass med en gratulasjon? Selv om Leif har ett godt poeng i at dette kanskje er elevenes tap… Uansett. Ubuntu-cd’n skal du ikke se bort fra at kan komme til nytte… Hva med ett lite prosjekt “under radaren”, med noen maskiner på Ubuntu og noen maskiner på Windows? Hverken elever eller lærere har vel vondt av å bli litt operativsystem-uavhengige?

  • Gratulerer med IKT-ansvar. Det gir både muligheter og utfordringer. Som Leif er inne på (og som vi vel har diskutert i forelesning) finnes det flere typer IKT-ansvarlige i skolen. Svart/hvitt-bildet er: De som kun et godt forhold til stjernetrekkere, og de som ser muligheter der digitale verktøy kan merverdi i forhold til å nå læringsmål. Av det du skriver i dette innlegget er det dessverre tydelig hvor fokuset er hos de som har gitt deg jobben. Det er minst like tydelig i andre innlegg at du har fokus som er vesentlig bredere enn det. Prøv å holde på det. Lykke til, ikke brenn deg ut ..få med deg andre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *