Ananas Ha-På

Eg har skrive om dette før. I dei tider då eg snikkerte heimesida mi i frå grunnen av. Men ein god ting kan ikkje nemnast for ofte, og no er det jo tross alt nokre år sidan sist eg var inne på temaet.

Det er etter kvart nokre år sidan dette fantastiske, norske produktet frå Hamar Pålegg gjekk ut av produksjon. Den siste HaPå-fabrikken på Hamar skal frå januar av også flyttast til Finland, noko som vel vil medføra at det siste HaPå produktet, av dei originalt tre ulike smakane (Lys sjokolade-HaPå, mørk sjokolade-HaPå og min favoritt, ananas-HaPå) vil forsvinna frå hyllene etterkvart. For kvifor skulle eit internasjonalt selskap, som har flytta produksjonen til Finland laga pålegg for ein liten skare nordbaggar?

Gjer gjerne slik eg no har gjort. Send ein e-post til forbrukerkontakt@no.nestle.com og be dei om å ta opp att produksjonen av dette fantastisk, sødmefyllte pålegget som me som vaks opp på 80-talet fekk lov å utfordra Karius og Baktius med!

Og for dei som tykkjer at det høyres ein smule ekkelt ut med ananas-pålegg…det var vel med dette pålegget som med mange andre kunstige smakar; det smakte ikkje som ekte ananas. Det blir på ein måte som appelsinsaft…eg har endå til gode å smaka på appelsinsaft som faktisk smakar appelsin! Eller sjampanjesaft som smakar sjampanje.

Skulle du heller ikkje hugse produktet…då er du antan rett og slett for ung, eller du har berre fortreng det. Sjå om ikkje illustrasjonsfotoa til høgre kan bringa fram noko frå langt baki hjernebarken!

2 Comments on "Ananas Ha-På"

  • Jeg har også vært i kontakt med Nestle, og jeg får til svar at de IKKE vil ta opp produksjonen på ananas HaPå igjen… Jeg gråt nesten- for dette var mitt favoritt pålegg i oppveksten!

  • Jeg elsket HaPå ananaspålegg fra 60 tallet. Det er ennå HaPå sjokolade å få kjøpt. Det har i mange år vært vårt hyttepålegg for oss i familien. HaPå pålegg er en naturlig ting som Må være påhytta. Men skulle gjerne hatt med ananassmak også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *