Statsbudsjett

I desse dagar lanserer regjeringa statsbudsjettet. Desse vart, tradisjunen tru, trykka opp og lagde ut i Regjeringskvartalet sine lokal klokka 10.00 i dag.

Ein smule ironisk er det kanskje at ei regjering som satsar stort på miljø, faktisk endå gjer det på denne måten. Eg har lenge etterlyst det papirlause samfunnet som me skulle verta. Men det glimrar med sitt fråver.

Ein nyttar altså ressursar på å skriva ut, pakka saman, sortera og dandera desse 10-kilosblokkene med budsjett. Men det er gjerne noko ein ikkje skal ta lett på i desse dagar dette med økonomi.

Det beste er kanskje då videoreportaren til Dagbladet, Asle Hansen spør Beth Hartman og Anders Bayer om dei veit at han er å finne på nett. Responsen er herleg bakstreversk.

Ja, men vi trenger’n i pappir å.

– B. Hartman

Det er noe med lukten av trykksverte og ferske statsbudsjett, det får du’kke på en skjerm altså.

– A. Bayer

Ein kan også lett sjå for seg krigsoverskriftene om eit knippe av regjeringsmedlemmene parkerte bilen på gangfeltet, berre for å stikke ein snar tur innom å hente noko. At journalistane sjølve gjer seg skyldige i lovbrot, sjølvsagt ikkje alvorlege, kjem ikkje meir på trykk enn i ein kort setning på Dagbladet sine nettsider. Men det er eit eller anna med prinsipppet, og at media sjølve er kjappe til å halshogga einkvann om han er profilert nok…

For øvrig…dei interesserte kan laste ned det uhorveleg spanande budsjettet, som fyller alle Noregs mediekanalar til brimmen i dag, med å lasta ned dette PDF-dokumentet. Berre sørg for å fyll opp toneren i printaren før du tek fatt på å skriva ut! Budsjettet er på 229 sider. Dersom du er sugen på å driva litt samanliknande undersøking, er det også berre å slå seg laus med budsjettet for 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *