Feber

En almindelig feber vil ofte forsvinde, dersom man, naar de første symptomer viser sig, tar en let svedekur enten ved indpakning eller dampbad. Har feberen indfundet sig, gjælder det om at formindske den unaturlige varme, f.eks ved kjølige avvaskninger, kold kompres til underliv, bryst eller hode. Iskompres til ryggen, vaat lakenindpakning, kold styrt, koldt klyster, koldtvandsdrikning. Opstaar frysninger, kan man samtidig med avkjølingsmetoden anvende hett omslag enten til maven eller rygraden. Diæten maa være meget enkel, bestaaende saa godt som udelukkende av flytende føde, saasom havremelssuppe, grahamsmelssuppe og melk. Av frugter kan med fordel nytes, saafremt maven ikke helt negter at motta føde; bagte søte epler, modne vindruer, modne appelsiner og citroner. Er patienten for svak til at ta næring til sig, gives nærende klysterer. Sørg for rikelig luftvæksling i sykeværelset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *