Monthly Archives: April 2008

I enden av [Eiksund]tunellen

No går verkeleg mot slutten. Vårens vakraste eventyr i Volda, Dokfilm er over oss her på Sunnmøre. Og med den, så kjem fort eksamensstresset på slutten. Det er siste året i Volda for min del, så då tenkte eg at ein liten lydsnutt frå fjorårets VEKA-revy her i bygda ville vera på sin plass. Ein som kort, men særs godt oppsummerer dei fire flotte åra eg har hatt her nord.

[audio:voldasangen.mp3]

Mot brændende tøi

Den som er saa uheldig av faa ild i sine klær, maa endelig ikke springe omkring og rope om hjælp; ti det derfver foraarsakede luftdrag forøker ildens heftighet. Man bør istedenfor kaste sig like ned hvor man staar, og rulle sig rundt. Derved kan ilden kvæles. Endnu bedre er det om man har et teppe, et tykt stykke overtøi el. lign. i nærheten, som man enten selv eller helst ved en andens hjælp kan hylle sig ind i og paa den maate kvæle ilden.

Vandladning i sengen

Undgaa at nyte flytende spiser og drikke efter kl. 12 middag. Lig paa siden om natten. Er man tilbøielig til at ligge paa ryggen, kan man binde et stort tørklæ rundt brystet, saaledes at knuten blir midt paa ryggen. Desuten anbefales god kost, frisk luft, hyppige bad (sittebad f.eks.). Kjølige vaskninger av mellemkjødet og blæren et par ganger daglig er ogsaa godt.

Slåsskamp med ein volleyball

Når våren kjem så er det jo ei kjend sak at blomar dukkar opp rundt omkring også. Men det var likevel litt uventa, då eg etter å ha utøvd litt fysisk fostring i form av volleyball inne på idrettsbygget i Volda, kom ut att i solskinet og hadde fått meg ein aldeles fortreffeleg blåveis i augekroken.

 

 

 

 

 

Rundtur til Runde

På søndag drog eg, Raymond, Magnus, Ellen og Amalie på biltur ut til Runde. Det var ein kombinert friluftsliv/testing av Eiksund-sambandet-tur, og alt låg til rette for ei fantastisk utflukt…noko det og så absolutt vart. Her er nokre av bileta som Magnus, Ellen og Raymond kom heim att med.