Monthly Archives: March 2008

Kikhoste

Der maa kun nytes meget letfordøielig mat. Sørg for rikelig frisk luft, helst ophold ute i det frie, om ikke luften er for kold. Da sygdommen smitter særlig ved det som barna hoster op, bør man sørge for at tilintetgjøre det, og ofte vaske værelsets gulv. At desinficere værelse og tøi med svovelrøking er et udmerket middel. Hvis det blir gjort med det samme man merker hostens komme, vil man ofte kunne forhindre den. Anbring en gryte med gloende kul midt paa gulvet efter først at ha tillukket vinduer og dører og andre aapninger. Held derpaa en kopfuld med svovelblomme pa og forla hurtug værelset. La røkningen foregaa ca. 5 timer, og luft derpaa grundig ut i 24, hvorpaa værelset tages i bruk av de angrepne barn. Førend røkningen begtnder, ophænges i værelset alt det tøy man vil ha desinficert.

Jula varer heilt til påske….

Så difor tek eg meg den fridom å presentera ein halvtime med jule-teiknefilm her på dalstroka-innafor.net. Tilfeldigvis kom eg over “Halvseint” på NRK sine sider. At eg ikkje har høyrt om denne juvelen før er eigentleg merkeleg. Eller. Det er merkeleg at det ikkje har vorte omtala meir i media. Eg tykkjer til dømes at det kan måla seg med andre NRK-produksjonar som “Ut i vår hage” o.a. Så set av ein litenhalvtime og sjå jule-episoden her, eller legg ein tur innom NRK Halvseint sine sider for litt humor i kvardagen!!

Endå litt meir påskekos

Dagen i dag vart nytta til testing av nye skitrekk på Sinnes/Tjørhom. Mykje kan nok seiast om det, men eg nøyer meg med å slå fast at det var ein glittrande dag reint vérmessig medan føret nok kunne vore hakket betre. Likevel var det alle tiders på ein mini-topptur av den ganske så sløve med Ander. Galleri og film finn du under (klikke på lenkja for å sjå bilete ja…)

Galleri

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=Q0vGMkQdgTw]

Hæmorrider

Ta en spasertur daglig saa langt kræftene tillater; benyt alltid et haardt sæte, rørstoler eller træstoler. Sørg for god avføring. I lettere tilfælder er dette tilstrækkelig, ellers brukes kjølige sittebad, koldtvandsvaskeninger av partiet omkring endetarmen, forøvrig anvendelse av ale de regler vi foran har git angaaende hudpleie og bedre blodomløp (vanntegnidning, frottering av huden, gymnstik osv).

[Linux] Ubuntu 8.04

Den 24. april er datoen då Ubuntu, ein av dei mange Linux-utgåvene og pr. i dag min favoritt, kjem i ny utgåve. Den skal eg jo sjølvsagt legge inn på mine datamaskinar. Det er ein del ulike nye ting som vert lansert med den. Nokre er nok for dei spesielt interesserte (som meg), medan andre ting kan vera greit å veta for kvarmansen.

Ein kan no til dømes installera Ubuntu i Windows nett slik ein vil gjera med Picasa, Word, Limewire (fysjameg) eller kva slags program som helst. Dersom du ikkje skulle lika det etter minst to vekers testing (som er eit mininmumskrav for at eg skal ta “nei”-et ditt seriøst), kan du så lett sletta Ubuntu frå maskina di att.

Som nemnt er det altså nye utgåver av ulike program. Firefox kjem i utgåve 3. Gnome, vindushandsamaren, vil vere versjon 2.22. Eit nedlastingsprogram for torrent-filer, Transmission, kjem inn i staden for Gnome BitTorrent Downloader osb.

Dagens hending frå Sinnes

Det må jo seiast å vera godt gjort å låsa seg ute i frå ein bil. Litt flaut.

Dagens desidert morsomaste hending på Sinnes, og prisen for mest underhaldning går difor utan tvil til eigaren av ein grå BMW som for augneblinken står parkert med framfre støtfangar på den kvite vegstripa i vegen medan sjåføren, to politifolk og eit lite antal skuelystne står utanfor og prøve å kome seg inn i bilen. Det synes å vera lettare sagt enn gjort, og eg trur nok det at hunden som sit inni kupeen og som på eit merkeleg vis har klart å koma borti låsemekanismen medan eigaren var utanfor bile er ganske så nysgjerrig på kvifor ikkje eigaren kjem inn og tek han med ut på lufting.

1. premie går i alle fall i dag uavkorta til sjåføren som vart låst ute frå bilen av hunden sin! 🙂

Hodepine

Det enkelte andfalt kan bekjæmpes ved varme fotbad og kolde omslag paa hodet samt hvile. Ofte er det fordøeielsesforstyrrelser som er aarsaken; man maa derfor passe paa at fordøielsen er i orden. For nervøs hodepine er et varmt bad, en spasertur eller en hvilestund i et stille, kjølig værelse at anbefale. Hodepine som har sin oprindele i træthet, avhjælpes ved at man trykker en svamp, dyppet og vredet i kokende vand, i nakken og paa tindingene. Mot nervegigt i hodet kan benyttes varme omslag; ellers rikelig søvn og hvile.

Engelsk syke

Nærende kost for mor og barn. Saa længe diegivingen varer, maa moren leve paa kraftig mat og tillike drikke megen frugtsaft og avkok av bladgrønsaker. Faar barnet flaske, maa man skaffe den bedst mulige føde ved at lage kunstig mordermelk. Ved siden herav lages kornavkok til det at drikke, da det indeholder en stor mængde salte. Desuten ma barnet ut i luften og solen saa meget som mulig; det maa ha daglig bad, helst ogsaa massage.