Monthly Archives: August 2007

Brystsvakhet (anlæg for tæring)

Sol, megen bevægelse i frisk luft og sund, nærende kost. Følgende drik kan anbefales: en god spiseske rugmel og en spiseske knust hampefrø røres ut i litt melk og kokes under stadig omrøring indtil det blir en tynd velling, hvorpaa skallene siles væk, og litt salt tilsættes Kan nytes sammen med frokost og aftensmaten.

Innhald i skulen…

Hald på hatten, for kven skulle tru at eg av alle dette? Med ei bortimot garantert mangel på vitale ledd kom eigentleg dette brått på meg sjølv.

Men eg les ein del bloggar om ymse saker. Blandt alle dei er nokre utdanningsbloggar. I kveld, midt i pausen mellom det som teiknar til å bli ein Start-siger over Brann, fann eg ein ganske interessant ein. Leif Harbo skriv har forfatta nokre ord om den manglande fysiske, men kanskje endå meir…det manglande rytmiske innhaldet i skulen.

Sitat:

“I skolen har vi så mye lissom-læring, læring som ikke engasjerer, læring for læreren, læring som ikke snakker til hjerter og nyrer. 15 000 klokketimer i skolen har gjort at motstanden mot å lære har lagt seg som et tykt teflonlag på elevene, de vet at det som kommer, ikke er læring for livet, det handler ikke om livet.”

Reiserute

Slik ser altså timeplanen ut for meg hausten 2007:

29 august: Avreise frå Gardermoen til Amsterdam klokka 06.30 med KLM flight nummer (KL) 1140.
29 august: Avreise frå Amsterdam til Kuala Lumpur klokka 12.00 med Malaysia Airlines flight nummer (MH) 17.
30 august: Arrangement i samband med Malaysia sitt 50 års jubile.
01 september: Besøk på LimKokWing University College og tur til Putru Jaya.
02 september: Avreise frå Kuala Lumpur til Singapore med Malaysia Airlines flight nummer (MH) 603.
03 september: Opplegg i regi av sjømannskyrkja.
04 september: Avreise frå Singapore mot Kuala Lumpur (ja….tilbake att, eg veit!) med Malysia Airlines flight nummer (MH) 602.
04 september: Avreise frå Kuala Lumpur mot Brisbane klokka 10.00 med Malaysia Airlines flight nummer (MH) 141.
05-09 september: Fri for å ordna stad å bu i Brisbane.
10 september-22 oktober: Undervisning og ekskursjonar i Brisbane.
22 oktober: Avreise frå Brisbane mot Tokyo klokka 08.50 med Quantas (JIPPI) flight nummer 396.
23 oktober: Avreise frå Tokyo til Hiroshima.
26 oktober: Avreise frå Hiroshima til Kyoto.
29 oktober: Avreise frå Kyoto til Tokyo.
02 november: Avreise frå Tokyo mot Cairns klokka 21.15 med Quantas flight nummer 60.
06 november: Avreise frå Cairns mot Brisbane klokka 10.45 med Virgin Blue flight nummer (DJ) 74.

Og frå 06 november til 19 desember spørs det om det ikkje vert ein aldri så liten studietur til ei øy i Malaysia eller Thailand som kan gje meg den rette litterære inspirasjonen til den siste innspurten.

Et middel mot nysing

Man tar fat paa den bruskede del av næsen, holder den mellem tommel- og pekefingeren, idet man trykker næsevingene fast ned mot næseskillevæggen, mens mn aander fritt gjennem munden. Har man gjort det i 4-5 minutter, er al trang til at nyse forsvundet.

Rynker

“Hvorledes kan rynker fjernes?” er et spørsmål som ofte rettes til en læge. Et ypperlig middel mot disse uvelkomne streker er massage anvendt i forening med en eller anden salve, saasom vaselin eller lanolin. Ved en rigtig anvendelse av dette simple middel kan rynker ofte fjernes næsten fuldstændig.

Avreise

Ja då er det klart for å starte på nok ei semester ved Høgskulen i Volda. Det nest siste for min del.

Har kome meg til Sola no, og verda grein då eg reiste heimanifrå. Det rann i alle fall i strie straumar heile vegen til flyplassen som eg aldri har sett tidlegare. Og det er vel typisk for summaren 2007 det…den har ikkje vore av dei beste eg kan hugse. Men eg vonar hausten heime vert betre, og at ting fell på plass slik dei skal.

Men no ventar det meg altså to veker i Volda der me skal lære korleis ein skriv. Deretter ber det avgarde til dei lenge annonserte eventyra mine i austen. Eg må vel innrøma at eg gler meg litt no!

Brystvorter

En salve mot ømme brystvorte kan lages av ichtyol 4 gram, lanolin 5 gram, olivenolje eller rød mandelolje 1 gram; salven smøres paa vorten 3 à 4 ganger daglig; den maa vaskes av med sæpevand hver gang barnet skal die.

Bleksot

Let gymnastik, meget lys (solbad, elektriske lysbad), frisk luft, og fremfor alt en letfordøielig kost som er rikelig forsyntmed frugt og grønsaker. Blodgivende midler er: salat, spinat, gulrøtter, kaal (grønkaal, hvitkaal og rødkaal), epler og jordbær. Rødkaalen maa ikke tilages med eddik, men heller sur ribssaft. Grønsakene burde helst dampes eller ogsaa bør man koke dem godt og kun drikke vandet de er kokt i; der findes alle saltene som er vigtige for blodet.