Monthly Archives: December 2006

Vinterfølelsen..

Idag fikk jeg omsider den gode, flotte vinterfølelsen. Noen få
minusgrader fra morgenen av, 5-10 cm deilig nysnø som la seg i går
kveld/natt, en knittrende ovn som står og varmer opp i stua der også
tv’en står på og forsyner oss med et utvalg av erketypiske
vintersporter…og håndball. Og så skinner sola. Den ligger lavt over
horisonten i sør. Dukker akkurat nok opp til at du kan rette ansiktet
mot den gule skiva og myse mot den og utnyte de få strålene den sender
ned på deg som best du kan.

I tillegg så er dette mitt første innlegg som jeg har publisert ved å
sende mail. Himla greit! 🙂

Hoihoi

Ja då var det slutt på mi tid med eigenprodusert heimeside. Idag er dagen då eg gjev etter for presset, og no presenterer gode, gamle dalstroka-innafor.net med wordpress. Legg ikkje så mykje arbeid ned i utforminga akkurat i kveld, men dersom du tek turen innom med jevne mellomrom, vil du nok leggje merke til endringar etterkvart. Ei av dei som eg gleder meg til, er når/om eg klarar å ordna meg noko rss-støtte her. Følg med, følg med. 😀

Google Earth, IKT og utdanning

Nå har jeg i det siste gått litt inn for å finne gode, pedagogiske løsninger på nett, sånn med tanke på min fremtidige situasjon som lærer. Jeg har en ide om å en dag få ånda over meg til å lage en database der jeg selv, venner og bekjente som måtte ha interesse av det, skal kunne finne opplegg, ressurser og eventuell annen informasjon som de føler de har behov for, eller kan bidra med. Men enn så lenge, så forblir alt dette kun i min snarveisamling her på min bærbare.

Men jeg skal likevel komme med et tips. Jeg har oppdage Google Earth….på ny. Under min stadige søken på nett, kom jeg over en side som tok for seg pedagogiske måter å bruke dette utsøkte stykket av programvare på. Jeg har begynt å lage min egen “mal”, der jeg legger inn stedsnavn. En kan videre legge inn masse informasjon på hvert enkelt punkt, samt bilder og lenker til aktuelle steder på nettet. Hvis du føler for å bidra selv, så få tak i Google Earth, samt kml-filen som inneholder selve dataene i kolonnen til venstre her på siden.

Antiklimaks

Da er jeg hjemme til mi 25 jul på Sinnes igjen. På veien opp Hunnedalen, kjørte jeg gjennom det som virket som en lovende liten snøstorm, så jeg hadde jo gode forhåpninger om at snøen hadde rukket å legge seg akkurat i tide til jeg kom hjem igjen. Men dengang ei. Da jeg begynte nedstigningen fra Gravassryggen, slo den harde virkelighet meg…det var like brunt/grått her som det normalt pleier å være i slutten av oktober. Og når jeg kommer hjem, og finner en vase med lyng på trappa i FULL blomst…det sier vel sitt.

Ellers er det bare å krysse fingrene for eksamensresultatene som forhåpentligvis kommer om ikke alt for lenge. Skal bli deilig å ha en hel måned juleferie for en gangs skyld! 🙂